Sensitief coachen

Mindset poppen

Ben jij die kindercoach, ouder of leerkracht die kinderen wil coachen op het gebied van hun mindset?

Dan hebben wij een mooi pakket voor jou waarmee je direct aan de slag kunt!

Een meisje met een mindset pop in haar hand

Het effect van de mindsetpoppen

Bevordert veerkracht

Kinderen met een groeimindset zijn vaak veerkrachtiger in het omgaan met uitdagingen en tegenslagen. Ze zien mislukkingen als kansen om te leren en verbeteren.

Zelfvertrouwen en zelfbeeld

Kinderen met een groeimindset hebben over het algemeen een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Ze baseren hun zelfwaardering op inzet en verbetering, niet op vaststaande kenmerken.

Doorzettingsvermogen

Een groeimindset moedigt doorzettingsvermogen aan.
Kinderen geloven dat hun inspanningen bijdragen aan hun succes, wat hen motiveert om door te zetten bij moeilijkheden.

De methodiek

De Mindset poppen van Sensitief Coachen is een concrete en praktische methodiek die een leerkracht of een kindercoach individueel en klassikaal in kan zetten om kinderen mee te nemen in de bewustwording van hun mindset. Kinderen die in een vaste mindset zitten kunnen met behulp van de Mindset poppen spelenderwijs worden meegenomen naar een groei mindset. 

De Mindset poppen van Sensitief Coachen zijn kindvriendelijk, multicultureel, laagdrempelig, concreet en tastbaar. De namen van de poppen zijn gekoppeld aan de mindset: Vicky Vast en Guusje Groei (meisjes poppen) en Victor Vast en Guus Groei (jongens poppen). Naast de Mindset poppen is er ook een Mindset werkboek, setjes positieve denkkaartjes en talentenkaartjes en een Mindset activiteiten gids  ontwikkeld die zowel klassikaal  als individueel gebruikt kunnen worden. 

“De Mindset poppen van Sensitief Coachen zijn kindvriendelijk, multicultureel, laagdrempelig, concreet en tastbaar. De namen van de poppen zijn gekoppeld aan de mindset: Vicky Vast en Guusje Groei (meisjes poppen) en Victor Vast en Guus Groei (jongens poppen). Naast de mindset poppen zijn er Mindset werkboeken en hulpkaartjes ontwikkeld die zowel klassikaal als individueel gebruikt kunnen worden.”

Over mij

Jolanda Riedijk

Jolanda Riedijk is pedagoog en coacht kinderen en jongeren o.a. op de mindset. Daarnaast is zij een succesvolle coach binnen het kader van Passend Onderwijs en neemt zij leerkrachten en ouders mee in de ontwikkeling van het kind. Jolanda Riedijk ontwikkelt trainingen voor kinderen, jongeren, ouders en professionals.