In deze fase veranderen jongeren in volwassenen. Lichamelijk en zeker psychisch zijn zij nog niet volgroeid. Na deze lichamelijke verandering, volgen de ontwikkelingen op emotioneel en sociaal gebied. De middelbare school wordt afgerond, de studie gaat mogelijk beginnen of de jong volwassene gaat werken. In deze periode gaan veel jong volwassenen ook op zichzelf wonen. Dit brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. De jong volwassenen krijgen ook te maken met financiële zaken en moeten voor zichzelf zorgen. Ouders hebben in deze fase vaak minder zicht op wat hun kinderen doen.

Sommigen starten een gezin en anderen kiezen er bewust voor om daarmee te wachten en hebben andere toekomstwensen. De overgang van jongere naar volwassene verloopt voor iedereen anders. Het gaat gepaard met veel vrijheden, maar ook met meer verplichtingen.

Kan jij in deze fase op sommige gebieden nog wel wat ondersteuning gebruiken? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee, met als doel je de nodige handvatten te bieden, zodat jij je verantwoordelijkheden het hoofd kan bieden.