A.S.S. = Autisme Spectrum Stoornis

Weet jij hoeveel mensen in Nederland autisme hebben?
Dat is ruim 1% van de Nederlanders.
Het aantal mensen dat te maken heeft met autisme is vele malen groter, denk maar aan alle ouders, verzorgers, broers, zussen, leerkrachten en zorgverleners.

 

A

Autisme is onzichtbaar, maar wat zijn nu de kenmerken?

A

Wat is autisme?

A

Wat zijn de gemeenschappelijke kenmerken van A.S.S.?

A

Wat zijn de tips om een kind te helpen?

Wil jij antwoord op deze vragen?

Dat kan! Vraag dan mijn gratis download “A.S.S. = Autisme Spectrum Stoornis” aan. 

Een aantal personen gingen jou al voor en schreven wat dit hen heeft opgeleverd:

“Hoi Jolanda,

Super bedankt weer voor jouw waardevolle mail!

En ja, regelmatig komen wij deze kids ook tegen in de kinderopvang.

Wat fijn dat ik hier weer profijt van mag hebben!

Bedankt Jolanda.

Lieve groet”

Shirley van Leeuwen

“De opleiding Mindset trainer heeft mij op professioneel gebied nieuwe inzichten in de werking van het brein gegeven.

Het brein kan gestuurd worden door positieve gedachten en inzet. Op persoonlijk vlak heeft de opleiding mij hernieuwde energie gebracht om mijzelf breder te ontwikkelen en ‘out of the comfortzone’ te denken.

Ook ik was toe om te werken aan mijn groeimindset”.

Monique van Tol

Autisme zie je niet aan de buitenkant. Wat zijn dan eigenlijk de kenmerken?

Over Jolanda

In 2012 ben ik als pedagoog mijn eigen praktijk gestart. Veelal word ik ingezet binnen het reguliere onderwijs wanneer kinderen en jongeren vastlopen in hun ontwikkeling. In de meeste casussen is er sprake van een diagnose autisme, AD(H)D, ODD, selectief mutisme of hechtingsproblematiek. Ik werk eclectisch en dat betekent dat ik me afstem op de hulpvraag van de ander. Ik kijk wat er nodig is en biedt daarbij maatwerk, helemaal afgestemd op de hulpvrager.                                                           
Ieder mens is immers uniek! 

Ook heb ik in de afgelopen jaren diverse trainingen aan professionals mogen geven. Voornamelijk gekoppeld aan de hulpvragen van professionals op het gedrag van kinderen en jongeren binnen de onderwijscontext. Maar het afgelopen jaar krijg ik ook steeds vaker de vraag van startende ondernemers of ik hen wil coachen bij de opstart van hun eigen praktijk. En wat mij opvalt bij zowel kinderen, jongeren als volwassenen is dat de mindset een grote rol speelt in de persoonlijke of professionele ontwikkeling.

Om die reden heb ik een tweedaagse opleiding tot Mindset trainer ontwikkeld en heb ik Mindset poppen en Mindset werkboekjes gecreëerd. En de praktijk laat zien dat zowel de opleiding als de producten een belangrijke tool zijn in bewustwording van de mindset. Eigen talenten en kwaliteiten worden weer meer zichtbaar en er komt weer focus te liggen op gestelde doelen.

Ben jij op zoek naar je ware potentie?

Dan hoop ik jou te mogen inspireren om de eerste stappen daarin te gaan zetten.

Veel succes en plezier op deze ontdekkingsreis!

Jolanda Riedijk

pedagoog/coach