Testimonials


Mw. C. Visser

Leerkracht Basisschool Prins Willem Alexander te Vlaardingen

Afgelopen schooljaar heb ik kennisgemaakt met Jolanda. Zij begeleidde een jongen uit mijn klas met autisme. Deze jongen vond het erg prettig om door Jolanda uit de klas gehaald te worden, hij stelde zich bij haar heel open op. Zij heeft onwijs veel bereikt met deze jongen en mede daardoor kan deze jongen volgend jaar naar het reguliere Voortgezet Onderwijs. Ik merkte direct resultaat in de klas als deze jongen bij Jolanda was geweest. Jolanda onderhoudt goed contact met de leerkracht en de ouders. Zij heeft veel kennis, geduld en ze is erg lief voor de kinderen. Ik zou iedereen Jolanda aan kunnen raden!

Mw. A. Diederiks

Leerkracht Sint Bernardusschool

Jolanda kwam op mijn pad, omdat een leerling van mij een coach nodig had.
Wat ik als heel prettig heb ervaren is dat zij heel open is in het gesprek. Alles is bespreekbaar.
Ze pakt de coaching aan op een deskundige en prettige manier. Blijft heel dicht bij zichzelf.
Weet een ieder zowel de leerling, de ouders en leerkracht in het proces mee te nemen zodat er op een positieve manier resultaat wordt geboekt.

Mw. I. Voorbraak

Leerkracht Kindcentrum Prins Willem Alexander

Ik leerde Jolanda kennen doordat ze de coach werd van een leerling met autisme uit mijn klas. Jolanda is open, hartelijk, direct en heel prettig in de omgang.

Gedurende de maanden merkte ik hoe deskundig ze is. De leerling die ze coachte had meteen een klik met haar en hij heeft een grote groei doorgemaakt. Deze groei zag ik in de klas al snel terug. Jolanda heeft ontzettend veel kennis en geeft goede en praktische adviezen waar je ook echt mee verder kan.
Daarnaast schrijft ze altijd een verslag van het begeleidingsmoment en geeft aan welke afspraken er gemaakt zijn. Heel prettig voor leerkracht én ouders.

Wanneer er behoefte is aan een bekwame, ontspannen en vriendelijke coach/begeleider ben je bij Jolanda aan het juiste adres!

Mw. C. Kruijs

Leerkracht, schrijfster bij Boekenbent at Treiterkoppen, smartphones en poolparty’s basisschool Schiedam

Ik heb Jolanda leren kennen, toen zij op onze school werkte als ambulant begeleider. Zij werkte met een jongen uit mijn klas, die autistisch is. De jongen stelt zich niet makkelijk open voor nieuwe contacten, maar Jolanda vertrouwde hij al na 1 keer met haar gewerkt te hebben. De communicatie tussen Jolanda en haar client verliep goed. Ze leerde hem om zijn emoties te uiten en gebruikte daar verschillende methodes voor, die hem aanspraken. Het viel me daarbij op, dat Jolanda ook veel humor gebruikte. Na elk contactmoment stuurde Jolanda een klein verslagje naar de leerkrachten. Ook het contact tussen haar en de ouders en intern begeleider verliep naar wens.

Ik kan Jolanda’s diensten van harte aanbevelen. Het is een lieve vrouw, die heel professioneel te werk gaat in haar begeleiding. Ze weet de juiste snaar bij kinderen te raken, waardoor ze haar snel vertrouwen en daardoor goed met haar kunnen samenwerken.

Dhr. E. Monkau

Docent Albeda College (TCRMBO) te Schiedam

De samenwerking met Jolanda heb ik altijd als prettig ervaren. Zij beschikt over de juiste skills, ervaring en professionaliteit om leerlingen met een beperking goed te ondersteunen en in overleg met de betrokkenen het beste uit de leerlingen te halen.

Ik ken maar weinig mensen die zo gepassioneerd te werk gaan en altijd zoeken naar een passende oplossing om deze leerlingen zo optimaal mogelijk te begeleiden. Op basis van onder andere haar vaardigheden en competenties is zij in mijn ogen de juiste persoon om een zeer belangrijke bijdrage te leveren aan het passend onderwijs. Het is in het kader van het passend onderwijs van essentieel belang om mensen zoals Jolanda binnenshuis te hebben. Zij beschikt over de x-factoren om het moderne adaptief onderwijs te doen slagen.

Dhr. P. Kroon

Onderwijsleider ICT Academie bij Albeda College Schiedam

Jolanda is een uitstekende ambulant begeleider. Ze houdt het overzicht. Ze is in staat om snel contact te leggen met zowel de studenten, hun ouders en de docenten. Ze heeft een rustige en tegelijkertijd zeer doortastende manier van optreden die gewaardeerd wordt door de verschillende partijen.

Mw. S. Alma – Klip

Medewerker Sales en administratie/Psycholoog

Ik heb Jolanda leren kennen als een hardwerkende en betrokken professional. Zij heeft veel kennis en ervaring in huis om cliënten op een prettige en respectvolle manier te begeleiden. Daarbij is zij ondersteunend waar nodig, biedt duidelijkheid en structuur en sluit naadloos aan bij het ontwikkelingsproces van de cliënt. Een krachtige tool die Jolanda veel gebruikt is humor. Dit zorgt voor een ontspannen en prettige sfeer, zonder het behandelproces uit het oog te verliezen.

Ook de begeleiding en inhoudelijke ondersteuning van collega`s is erg prettig! Jolanda heeft als persoonlijk begeleider complexe zorg mij en andere collega`s ontzettend goed kunnen ondersteunen bij de ontwikkeling van kennis en vaardigheden. Daarbij was haar opbouwende feedback erg waardevol. Kortom, Jolanda is een geweldige collega die ik iedereen kan toewensen!

Dhr. J. Wouters

Lecturer, coach, supervisor en begeleidingskundige Hogeschool Rotterdam

Jolanda is een harde werker en een betrokken professional. Die vanuit verschillende perspectieve in een project omgeving kan werken. Ze heeft feeling voor de begeleiding van studenten. Ze is prettig zorgvuldig in de omgang met anderen.

Mevr. L. van der Linden

Leerkracht Groep 7 Basisschool Ichthus

De eerste keer dat Jolanda bij mij in de groep kwam gaf dit mij direct een goed gevoel. Een open en deskundig iemand. De samenwerking verloopt heel goed. Met Jolanda kan ik overleggen hoe wij bepaalde dingen het beste kunnen aanpakken. Van alles krijgen wij als school en de ouders een verslag De leerling die onder behandeling is bij Jolanda vindt het erg fijn en krijgt praktische tips waardoor hij beter met zijn beperking kan omgaan. Wat fijn dat dit tegenwoordig op zo’n jonge leeftijd kan. Het is een investering voor zijn hele verdere leven.

Mevr. L. Lindhout

Moeder van een leerling uit groep 8

Beste Jolanda,

Wij vinden het fijn dat jij Denise zover hebt gekregen, waar ze nu is.
Je hebt haar geweldig geholpen zowel in het schoolwerk als in haar sociaal emotionele ontwikkeling.

Mevr. E. Voogt

Intern Begeleider Basisschool Ichthus

De afgelopen jaren heb ik als intern begeleider een hele intensieve en prettige samenwerking opgebouwd met Jolanda. Haar expertise en deskundigheid m.b.t. gedragsproblemen wordt door onze school en ouders zeer gewaardeerd. De samenwerking met ouders en school staat bij Jolanda voorop en mede daardoor is het ons gelukt kinderen die anders zouden kunnen uitstromen naar andere vormen van onderwijs toch op onze school de veiligheid en structuur te bieden die deze kinderen zo hard nodig hebben. Onze samenwerking is open en professioneel, Jolanda is in staat om een heldere en duidelijke analyse te maken van de ondersteuningsbehoeften van de leerling en houdt daarbij heel goed de aansluiting met de groep en leerkracht. Zij weet als geen ander het passend onderwijs inderdaad passend te maken voor leerling-groep-leerkracht- ouders en school!

Anoniem

Ouders van een leerling uit groep 7

Onze oudste zoon (10) met Asperger wordt begeleid door Jolanda.

Hij is een gevoelig jongetje, is afwachtend in het contact en voelt zich niet snel op zijn gemak. Opvallend was voor ons dat hij met Jolanda al snel een klik had en hij zich op zijn gemak voelde. Sinds hij begeleiding krijgt heeft hij enorme stappen gemaakt en zit hij beter in zijn vel. Door de goede communicatie zijn wij als ouders goed op de hoogte hoe de begeleiding verlopen is.

Wij vinden het zeer prettig dat Jolanda de dingen wij aangeven of die er spelen direct oppakt. Hij verheugt zich iedere keer weer op de begeleidingsmomenten en dat is voor ons als ouders een heel prettig idee.

Pauline van Leeuwen

Remedial Teacher: Pienter Vlaardingen

Het is fijn om met Jolanda samen te werken.

Ze schrijft duidelijke verslagen waar ik  bij het werken met de leerlingen weer gebruik van kan maken.
Ze geeft goede feedback. En aan haar boekadvies heb ik ook veel gehad.

Mevr. A. van der Vorm en mevr. M. Rowaan

Ib’er en leerkracht CBS ’t Ambacht te Vlaardingen

Wij ervaren de samenwerking met Jolanda Riedijk als zeer prettig. Om samen met een deskundige ambulant begeleidster te werken, is heel erg fijn. Jolanda is een echte ondersteuner. Zowel ouders als kinderen en leerkrachten krijgen tips om verder te kunnen. De samenwerking is goed. Jolanda werkt individueel. Het kind voelt zich veilig en begrepen. Het overleg verloopt altijd ontspannen en heel zinvol. De verslaglegging is ook altijd prima in orde.

Dus……wij zijn heel blij met de samenwerking!

Moeder van een zoon

Zoon zit inmiddels op het Voortgezet Onderwijs

Mijn zoontje heeft ADHD en door zijn gedrag heeft hij een moeilijke basisschoolperiode achter de rug. De school was handelingsverlegen en er werd een rugzak aangevraagd voor extra begeleiding. In groep 7 kreeg mijn zoontje begeleiding van Jolanda. Ze zorgde ervoor dat mijn zoontje weer vertrouwen kreeg en hij voelde zich gehoord en begrepen. Jolanda neemt haar kinderen serieus, zet zich volledig in. Behalve dat ze zeer vakkundig is, heeft ze ook een transparante werkwijze. Ze doet haar werk vol overgave, wat niet onopgemerkt blijft bij degene die ze begeleidt.

Bedankt Jolanda!

Leonie van Haren

Onderwijsleider ICT Academie, Techniek & ICT, Albeda College

Anderhalf jaar geleden ben ik met Jolanda het “passend onderwijs” vorm gaan geven in de MBO opleidingen ICT van het Albeda College. Jolanda heeft door haar expertise en belangstelling kunnen bewerkstelligen dat studenten met een hulpvraag, haar weten te vinden. Ze zorgt dat de verschillende hulpverleningsinstanties in het belang van de student zoeken naar de juiste hulp op het juiste moment en verwijst door waar nodig. Docenten vragen of ze mee wil kijken en denken over een student in de klas, waarbij ze professioneel zowel gevraagd als ongevraagd feedback geeft. Ik ervaar Jolanda als een meedenkende zorgspecialist die zich pro actief inzet en zich realiseert dat we hier met onderwijs bezig zijn.

Chris Kremer

Docent aan de HvA, opleiding Pedagogiek

Jolanda heeft twee keer een gastles gegeven bij de opleiding Pedagogiek aan de HvA. Doel van de gastles was de studenten pedagogiek kennis te laten maken met de verschillende werkzaamheden van Jolanda. Studenten weten vaak niet wat de mogelijkheden zijn voor pedagogen. Jolanda vertelde niet alleen, zij had ook allerlei materialen meegenomen zoals spelletjes en boeken waar ze met de kinderen die ze begeleidt mee werkt. Studenten vonden het een inspirerende gastles. Jolanda is enthousiast en heeft de studenten laten zien wat zoal de mogelijkheden zijn voor pedagogen die binnen het onderwijs aan de slag willen. Dank Jolanda!

Moeder van een dochter

Dochter is 14 en zit op de HAVO

We hebben hulp gezocht bij Jolanda nadat we al het andere geprobeerd hadden en we de wanhoop nabij waren. Toen onze dochter naar de middelbare school ging veranderde ze van een vrolijk zelfverzekerd meisje in een verdrietig hoopje puber die zichzelf dom vond. Ze leerde uren voor een toets en kwam vervolgens thuis met een 2 of een 3. We snapten er helemaal niks van. Op school werd aangegeven dat er getwijfeld werd aan haar capaciteiten, wat haar nog onzekerder maakte. School raadde een faalangst-reductie training aan, maar ook het volgen hiervan had geen enkel resultaat.

We hebben ten einde raad contact gezocht met Jolanda en die gaf, na een gesprekje met ons en onze dochter, aan dat ze onze dochter zeker kon helpen. Jolanda hielp onze dochter hoe ze moest leren. Ze was namelijk zonder enige moeite de basisschool door gerold en had daarom geen enkele ervaring met leren. Onze dochter bloeide op en we zagen al snel resultaat terug in haar cijfers.

Jolanda heeft wat ons betreft een wonder verricht en daarnaast zijn we natuurlijk ook heel erg trots op onze dochter. Nogmaals bedankt Jolanda!

Groetjes, AniseShare This